Stichting Oasebos

Met de overstap naar duurzame trouwkaarten leek het mij heel leuk om ook nog op een andere manier een positieve keuze te maken. 

Sinds 1 januari 2020 heb ik mij, als bedrijf, verbonden aan Stichting Oasebos. Een fantastische organisatie die in Costa Rica stukken oerwoud koopt om ze op die manier duurzaam te beschermen. Ze hebben inmiddels al ruim 400 hectare (dat is dus 4.000.000 m2!) oerwoud in beheer.  

De keuze voor deze organisatie is wat mij betreft heel logisch. Waarom nieuwe bomen planten als je er ook voor kunt kiezen om een gebied te beschermen dat al zo’n enorme biodiversiteit bevat? De keuze van Stichting Oasebos om dit in Costa Rica te doen, is in mijn ogen ook vrij vanzelfsprekend. Daar kun je voor een bescheiden bedrag een flink stuk regenwoud kopen én er ook nog voor zorgen dat het op een duurzame manier beheerd wordt.

Vanaf nu draag ik daar dus ook aan bij. Voor elke set trouwkaarten die hier de deur uit gaat reserveer ik €5,- voor Stichting Oasebos. Dit is genoeg om 25 m2 regenwoud aan te kopen. Vet hè?! Steeds als ik op deze wijze een substantieel bedrag (zo’n €100,-) heb opgespaard, maak ik dit aan de stichting over zodat zij ermee aan de slag kunnen. 

Ik laat jullie graag de keuze om extra bij te dragen! Daarom vraag ik jullie om mijn bijdrage te verdubbelen. Dat kan eenvoudig door €5,- extra over te maken als je de factuur betaalt. Als je van mij een factuur ontvangt voor €500,- en dit bedrag aan mij overmaakt zorg ik ervoor dat er €5,- naar Stichting Oasebos gaat. Maak je €505,- over dan zorg ik dat er maar liefst €10,- naar Stichting Oasebos gaat. Ik zorg er altijd voor dat het juiste bedrag bij hen terecht komt. En voel je niet verplicht hoor, doe vooral waar jullie je goed bij voelen! 

Mocht je meer willen weten over de stichting en mijn initiatief, vraag het me dan vooral! Of neem een kijkje op de site van Oasebos.