Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

“We willen met het ontwerpen van duurzame trouw- en geboortekaarten de wereld mooier maken én iets beter achterlaten voor de volgende generatie”

We zijn zo blij en Ik blijf je trouw hebben een missie:
We willen de duurzaamste geboorte- en trouwkaart ontwerpers van het land zijn.

Per bestelling € 5,- naar het goede doel

Om onze duurzame doelstelling extra te onderstrepen kopen we voor elke set trouwkaarten die we mogen maken 25 vierkante meter regenwoud.

Dit doen we via Stichting Oasebos, een fantastische organisatie die in Costa Rica stukken oerwoud koopt om deze zo te kunnen beschermen. Vanaf nu draag ik daar dus ook aan bij. Voor elke set trouwkaarten doneer ik €5,- aan Stichting Oasebos. Dit is genoeg om 25 m2 regenwoud aan te kopen. Vet hè?! Lees hierover meer op deze pagina

Papiercollectie

We hebben in overleg met onze drukker een papiercollectie samengesteld die het predicaat duurzaam met trots draagt.

Onze duurzame kaarten worden alleen op die papiersoorten gedrukt. Dat betekent dat in onze kaartjes geen ‘nieuw’ papier is verwerkt.

Mega eco. Bestaat voor 100% uit landbouwafval, heeft een vrij glad oppervlak en een zachtbruine kleur waarin je de vezels goed kunt zien. 
Strak + neutraal. Mooi warm van kleur, een beetje structuur en ook wat stipjes waardoor je goed kunt zien dat het 100% gerecycled is. 

Papiersoorten

Fijn structuurtje. Een prachtig reliëf in een warm wit en zonder zichtbare vezels en stipjes, wat hem voor alles geschikt maakt. Ook deze papiersoort is 100% gerecycled.
Stro-papier. Aan dit papier wordt stro-haksel toegevoegd. Deze vezels en kleur zie je er in terug en geven het een fijne eco-uitstraling. Het papier is voor de rest van oud papier gemaakt.
Wit met spikkels. Deze papiersoort bestaat voor 100% uit papierafval van particulieren en wordt gemaakt in een fabriek die zich serieus inzet voor duurzaamheid. Je ziet in dit papier kleine vezels en spikkeltjes. 
Good old Kraft. 100% Gerecycled, ongebleekt en niet voor niets een klassiekertje.

Kaarten en enveloppen

Om de kaarten in elkaar te zetten vermijden we het gebruik van lijm door het gebruik van kleine inkepingen.

Waar nodig gebruiken lijm, maar dan wel de meest duurzame, plantaardige lijm die we kunnen vinden. Duurzame enveloppen zijn lastig te vinden, maar we hebben de beste opties voor jullie geselecteerd. We hebben een aantal die voor minstens 80% uit gerecycled materiaal. De rest is ofwel 100% gerecycled, of helemaal of deels gemaakt van landbouwafval.

Toebehoren

Sluitzegels, linnen draad en droogbloemetjes.

De sluitzegels waar we de enveloppen mee dichtplakken printen we op stickervellen van gerecycled papier en zijn voorzien van watergedragen lijm. Ze worden ook nog plasticvrij bij ons bezorgd (da’s driedubbel goed!).
Om de sets dicht te knopen gebruiken we linnen draad dat biologisch afbreekbaar is én volledig plasticvrij verpakt zit.
De droogbloemetjes die we gebruiken worden biologisch verbouwd en we gebruiken enkel soorten die niet geverfd worden (scheelt weer wat rotzooi ;-).

Duurzaam drukwerk

Ook onze drukker draagt (meer dan) zijn steentje bij, door onder andere statushouders een werkervaringsplaats te bieden (met al een aantal dienstverbanden als gevolg).

Verder creëren ze stage- en re-integratieplaatsen voor het UWV en hebben ze een samenwerking met sociaal werkbedrijf IBN. Ten slotte werken er meerdere werknemers die vanuit de Participatiewet bij hen terecht konden.  

Ons kantoor

Ook de randzaken pakken wij (natuurlijk) zo duurzaam mogelijk aan.

Groene stroom, bankieren via Triodos, een papiervrije boekhouding én onze minimale hoeveelheid afval zamelen we gescheiden in.

Daar waar we wel graag iets willen kopen, kiezen we er zo veel mogelijk voor om ons geld aan toffe merken uit te geven die, net als wij, duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, zoals bijvoorbeeld De chocoladeverkopers en Redopapers (die vorig jaar een plekje in ons kerstpakket veroverden).

Pakketjes

Ook het verzenden van onze pakketjes moet natuurlijk aan onze duurzaamheidsprincipes voldoen.

Daarom zijn onze pakketjes (en het vulmateriaal) altijd volledig gerecycled. Iets minder sexy, maar zo hoeven wij het niet weg te gooien. En meestal kan het daarna gerust nog een rondje mee. We plakken alle pakketjes dicht met papieren tape, dus dan kan de doos direct bij het oud papier. 

Wij zelf brengen onze pakketjes zelf altijd met de fiets naar PostNL en vanaf daar zijn al onze verzendingen CO2-gecompenseerd, gewoon omdat het kan.

Meer info

Mocht je naar aanleiding van deze uitleg nog meer willen lezen dan vind je hier een link naar ons duurzame manifest.

Klik hier om naar het manifest te gaan.

Als je nog tips, vragen of opmerkingen hebt laat het dan vooral weten, we leren graag bij!