Tekst voor op save the date-kaarten

Tip: zet er niet te veel op

Een grijsgroene save the date kaart

Regelmatig krijg ik vragen over de tekst voor op save the date-kaarten. Wat moet daar nu eigenlijk in staan? Het antwoord is: vooral niet te veel. Een kort blogje dus deze keer, maar daarom niet minder handig.

Wat is een save the date?

Een save the date is een kaart die je ruimschoots (vaak zo rond de zes maanden van tevoren) voor de bruiloft verstuurt, waarmee je ervoor zorgt dat de mensen die je er graag bij hebt op de grote dag de datum alvast vrijhouden. De echte uitnodiging volgt later.

Wat zet je erop?

De trouwdatum en jullie namen. Daar draait het tenslotte allemaal om. Meer staat er vaak ook écht niet in en mijn save the date-ontwerpen zijn ook op alleen deze hoogst noodzakelijk informatie gebaseerd. Maar ik pas ze met liefde voor jullie aan hoor, als jullie er graag iets meer in willen zetten!

Dag- en avondgasten

Een andere vraag die wel eens voorbijkomt, is hoe je het aanpakt met dag- en avondgasten. Je kunt iedere gast wel een save the date sturen, maar het is vervelend als ze allemaal de hele dag vrijhouden terwijl je het grootste deel van de mensen alleen op het avondfeest verwacht. Je kunt er daarom voor kiezen om enkel je daggasten op de hoogte te stellen. Of save the dates én save the nights te versturen. De save the nights verstuur je aan de gasten die je alleen ’s avonds verwacht. Ik reken voor het maken van twee versies voor de dag- en avondgasten trouwens geen extra kosten.

Een digitale save the date

Sinds kort bied ik ook digitale save the dates aan. Je krijgt dan een prachtig ontworpen afbeelding die je bijvoorbeeld via WhatsApp kunt versturen. Je betaalt alleen ontwerpkosten (want materiaalkosten zijn er natuurlijk niet) en toch heb je een écht feestelijke vooraankondiging om je gasten alvast in de stemming te brengen. Wil je daar meer over weten, of over save the dates in het algemeen, stuur me dan even een berichtje.