Hoe maak je een trouwkaart?

Een originele trouwkaart in 6 handige stappen

Schetsen voor trouwkaart

In dit blog lees je hoe je samen met mij jullie eigen, bijzondere, persoonlijke en (eventueel) duurzame trouwkaart kunt gaan maken.

Stap 1: een gratis proefkaart aanvragen

Om een gratis proefkaart aan te vragen, ga je naar de pagina van de trouwkaart die jullie mooi vinden. Daar klik je op de knop proefkaart aanvragen. Op deze manier kun je maximaal twee gratis voorbeelden aanvragen.

Als ik je aanvraag ontvangen heb, krijg je van mij per mail een paar korte vragen. Nadat ik jullie antwoorden daarop ontvangen heb, doe ik de proefkaart snel op de post. Je krijgt een berichtje als het pakketje onderweg is.

Stap 2: de offerte

Hopelijk zijn jullie enthousiast over de proefkaart(en)! We overleggen dan per mail of telefonisch wat jullie wensen en ideeën zijn. Als jullie zelf ideeën of aanvullingen bij het originele ontwerp hebben, dan hoor ik dat graag. Ik kan natuurlijk ook een volledig persoonlijk ontwerp voor jullie maken. 

Als we jullie wensen op een rijtje hebben maak ik een (vrijblijvende) offerte, zodat je alvast weet waar je aan toe bent voordat je ergens aan vastzit. Wel zo fijn natuurlijk.

Stap 3: de ontwerpfase

Zodra jullie akkoord zijn met de offerte, ontvang ik graag alle benodigde informatie. Hiermee bedoel ik de teksten, voorbeelden van jullie kleurtjes, eventuele foto’s, enz. Als ik alles heb ontvangen ga ik voor jullie aan de slag. Jullie ontvangen dan, meestal binnen een week, een pdf met daarin het eerste ontwerp van jullie trouwkaart (spannend)! 

Dan is het tijd om heen en weer te mailen over de nodige aanpassingen en correcties. Net zo lang tot jullie helemaal blij mee zijn met het ontwerp.

Een roestbruine trouwkaart met datumlabel

Stap 4 (optioneel): een persoonlijke proefdruk aanvragen

Nadat het ontwerp akkoord is, is het mogelijk om voor je ál het drukwerk bestelt een gedrukt voorbeeld van jullie trouwkaart te ontvangen. Zo heb je de echte kaart al een keer in je handen voordat alles gemaakt wordt. De kosten hiervan zijn € 10 voor een eenvoudig kaartje en € 17,50 voor een kaartje dat uit meerdere onderdelen bestaat. overigens is het voor letterpress-kaarten helaas niet mogelijk om een persoonlijke proefdruk te laten maken.

Een persoonlijke proefdruk aanvragen is altijd leuk, maar niet altijd nodig. Overleg vooral met mij of dit een goed idee is, of dat je dit ook achterwege kunt laten.

Stap 5: het drukwerk en de factuur

Als het ontwerp akkoord is, mail ik de factuur. Zodra deze betaald is bestel ik het drukwerk en eventuele toebehoren.

Het duurt dan 1,5 - 2 weken tot jullie het pakket in huis hebben. De kaarten worden kant-en-klaar geleverd, je hoeft ze dus alleen nog zelf in de envelop te steken.

Mocht je de kaarten nog niet meteen willen verzenden dan kun je er altijd voor kiezen om het ontwerp even te laten liggen tot je zeker weet dat alle tijden en locaties definitief zijn.

Stap 6: jullie kaarten komen eraan!

Wanneer jullie kaarten met de post meegaan, ontvang je een track & trace-code zodat je precies kunt bijhouden wanneer de postbode op de stoep staat. Ik hoor dan natuurlijk graag van je of je het pakket in goede ontvangen hebt. En dan… kunnen jullie ze naar jullie gasten gaan versturen!

Ik verstuur de kaartjes trouwens altijd naar jullie zelf en dus niet direct naar de ontvangers.