Enveloppen van je trouwkaarten laten adresseren

Dat scheelt een boel werk!

Trouwkaart met envelop met bijpassende adressticker

Wil je jezelf écht een lol doen, laat dan de enveloppen van je trouwkaarten adresseren. Dat is makkelijker dan je denkt, het scheelt je een lamme hand én heel veel tijd. Want een bruiloft organiseren is toch echt wel genoeg werk zonder dat je dit er ook nog bij moet doen.

Een adressenbestand maken

Of je de enveloppen nu zelf wil schrijven of door ons wil laten adresseren, je zult even moeten gaan zitten om een complete adressenlijst op te stellen. Ook als je met de hand schrijft doe je dat waarschijnlijk in Excel (of een andere spreadsheet-app). Zelf schrijven of laten adresseren is tot dat punt dus precies even veel werk.

Het bestand doorsturen en verwerken

Als je ons het werk laat doen hoef je het adressenbestand alleen nog even aan een mail te hangen en aan ons door te sturen en klaar ben je! 

Wij zetten jouw lijst om in een bestand dat het opmaakprogramma kan inlezen. Het programma plaatst vervolgens alle info digitaal op afzonderlijke labels en op de juiste regels. Wij lopen de adresstickers nog even zorgvuldig na om veelvoorkomende foutjes te tackelen. Daarna krijg jij ter controle een digitale proef van alle opgemaakte labels, en dan zijn wij ook klaar!

Structureren

Als wij de enveloppen mogen adresseren is fijn als je het bestand een beetje structureert, bijvoorbeeld zo:

  • Kolom A: hierin zet je alle namen + achternamen
  • Kolom B: hierin zet je de straatnamen en huisnummers
  • Kolom C: hierin zet je de postcodes en plaatsnamen

Eventueel kun je nog extra kolommen toevoegen voor bijvoorbeeld landnamen, wanneer je ook kaartjes hebt die naar het buitenland gaan.

Iedere andere indeling is ook prima hoor, zolang je maar zorgt dat ten minste de info die op een nieuwe adresregel moet, in een nieuwe kolom staat. 

TIP: Om het je gemakkelijk te maken sturen we je altijd een handig Excel-sjabloon, zodat we zeker weten dat we er eenvoudig mee aan de slag kunnen.

Adressenverzamelsites

Heb jij de adressen via een adressenverzamelsite zoals mailbook.nl bij elkaar gesprokkeld? Geen probleem! Ook dan kunnen we de adressen gebruiken. We zetten ze om in de stijl van jullie trouwkaart. Laat de verzamelsite je adressen exporteren naar een csv-bestand, dan kunnen wij ermee uit de voeten.

Superfijn!

Naast het opmaken en afdrukken van jullie adresstickers plakken we ze ook alvast allemaal op de enveloppen. Zodat we zeker weten dat ze allemaal netjes recht zitten én we ondertussen ook even kunnen checken of ze allemaal netjes gedrukt zijn.