Digitale save the dates

Wat zijn dat nou precies?

Digitale save the date met roze blobs

Sinds een paar jaar bied ik ook digitale save the dates aan op mijn site. Ik krijg daar regelmatig vragen over. Hoe werkt dat precies? En waarom zijn ze bij Etsy zoveel goedkoper? Daarom een kort blog om wat uitleg te geven.

Wat is een digitale save the date?

Een digitale save the date is een bestand (je krijgt een .jpg en .pdf) dat je via WhatsApp of de mail kunt versturen naar al je gasten. Zo zorg je ervoor dat je favoriete mensen allemaal mooi op tijd weten welke datum ze voor jou kunnen vrijhouden en weet je zeker dat iedereen erbij kan zijn. De echte uitnodiging kun je dan wat later versturen.

Waarom zou je hiervoor kiezen?

Daar zijn best wel wat redenen voor. Hieronder een korte opsomming.

  • Ze worden niet afgedrukt en via de post verstuurd, maar lekker snel via je telefoon. Dat scheelt een heleboel tijd. Een gewone save the date kun je meestal na een week of vier versturen, maar een digitale vaak al binnen een paar dagen. En dan is hij ook nog direct bij al je gasten.
  • Ze zijn een stuk goedkoper omdat je enkel de ontwerpkosten hoeft te betalen. Materiaalkosten zijn er natuurlijk niet. En je hoeft er ook geen enveloppen en postzegels bij te kopen. Dus met name als je een wat groter avondfeest hebt, kan dat best veel geld schelen.
  • Een digitale save the date is duurzaam. Er hoeft geen papier en drukwerk aan te pas te komen, dus dat scheelt materiaal en verzending.
  • Je bestelt voor hetzelfde bedrag een versie voor de dag- en avondgasten. Bij gedrukte kaarten vraag ik hier, vanwege de extra drukwerkkosten, wel een kleine toeslag voor.

Waarom zijn ze bij andere aanbieders goedkoper?

Ik lever altijd kant-en-klare producten. Dus ook mijn digitale save the dates worden door mij voor jullie afgemaakt. Bij de meeste andere aanbieders krijg je een sjabloon dat je zelf online in moet vullen. Dat kost natuurlijk veel meer tijd dan wanneer je enkel je namen en trouwdatum aan mij hoeft te mailen. Ze kosten dus íets meer, maar je weet wel zeker dat het eindresultaat net zo mooi wordt als de plaatjes die je online hebt gezien.

Krijg ik korting als ik meerdere producten bij jouw afneem?

Ja. Als je na het bestellen van een (digitale) save the date ook je trouwkaarten bij mij bestelt, krijg je op de tweede factuur € 20 korting. Dan heb je de kosten van de digitale save the date al bijna weer terugverdiend.

En hoe werkt het nu precies?

  • Je kiest bij mijn save the dates het ontwerp uit dat jullie het mooiste vinden en vraagt hiervan een voorbeeld aan.
  • Je ontvangt dan meestal binnen twee werkdagen een eerste opzet met jullie namen en trouwdatum.
  • Na jullie akkoord hier op krijg je de definitieve bestanden en de factuur toegestuurd en kun je jullie save the dates digitaal versturen.

Vragen?

Mocht je na het lezen van dit blog toch nog vragen hebben of ben ik vergeten iets uit te leggen, stuur me dan vooral een berichtje!